Schrijven

 Peter Hein schrijft al vanaf jonge leeftijd. Aanvankelijk alleen dagboeken en reisverslagen. Daarna ook korte verhalen, die verschenen in verhalenbundels en o.a. in NRC Handelsblad, Trouw, Vrij Nederland, in het Literaire e-zine MEANDER en op andere plaatsen.

Later volgden enkele boeken, die werden uitgegeven door kleine uitgevers, o.a. ‘Het blauwwitte schuim’ en  ‘De geschiedenis van de Liberaal Joodse Gemeente Arnhem’ (nu: Gelderland) en de tweetalige (NL-D) verhalenbundel ‘Logeren-Woanders’, uitgegeven door het Stadtmuseum Düsseldorf.

Sinds 2013 is Peter auteur bij Uitgeverij Meulenhoff Boekerij 

————————————————————–

ENGLISH:

Peter Hein writes from an early age. First only diaries and  travel reports. Later short stories that appeared in collections of short stories and in newspapers and weekly magazines.

Books: in the beginning published by small publishers.

As of 2013, Peter is author at Meulenhoff Boekerij publishing company, Amsterdam

Books

Het blauwwitte schuim

Het blauwwitte schuim

In 2007 verscheen de novelle/verhalenbundel ‘ Het blauw-witte schuim.’ Over het alledaagse leven aan boord van een eenzaam schip en de schoonheid van oceanen, eilanden en kusten.
Het betreft verhalen van een scheepsarts aan boord van de ss Diemerdijk in de tijd van Provo en ‘Flower Power’.

Lees meer
De onderduikers

De onderduikers

Het bizarre verhaal van mijn ouders op de vlucht voor de Jodenjagers.
Uit nazi-Duitsland gevlucht, werden ze in Nederland ingehaald door de oorlog.
Na hun ervaringen in Duitsland en naar aanleiding van foto’s van massagraven van Joden in het Oosten, die mijn vader al in begin 1942 onder ogen kreeg, was er maar één optie: onderduiken…

Lees meer
Het zesde jaar

Het zesde jaar

Het zesde jaar’ is de herziene- en sterk uitgebreide versie van een eerder (in 2005) onder pseudoniem verschenen boek met dezelfde titel. In de versie van 2014 zijn bovendien de fictieve elementen uit de eerdere uitgave verwijderd.

Lees meer
Het Misverstand

Het Misverstand

Het misverstand ‘ (2017), een dramatisch verhaal over een moord in mijn Duits-Joodse familie in het onheilzwangere jaar 1933 in Duitsland

Lees meer